Infrastruktura

Ośrodek w Rybakach położony jest nad Jeziorem Łańskim na rozległym i zagospodarowanym terenie leśnym, w ramach Puszczy Napiwodzko-Ramuckiej, z rozległym kompleksem puszczy świerkowo–sosnowej, różnorodną roślinnością i licznymi osobliwościami przyrody.

Na bazę lokalową składają się dwa całoroczne budynki hotelowe, mogące pomieścić do 175 Gości, budynek kuchni z jadalniami, sala gimnastyczna oraz inne budynki służące do rekreacji, połączone alejkami i malowniczymi ścieżkami. Pomosty i kąpielisko, wraz z wypożyczalnią sprzętu wodnego, stwarzają optymalne udogodnienia do uprawiania sportów wodnych. Wyposażenie ośrodka pozwala na korzystanie z różnych form aktywności i sportu, zarówno podczas pogodnych, jak i deszczowych dni, latem i zimą.

Baza noclegowa

• W budynku Bielik oferujemy 150 miejsc w pokojach 2-, 3-, 4-osobowych;
  • Dom Wędkarza oferuje apartament 4-osobowy i 8 pokoi dwuosobowych o wysokim standardzie;

Ponadto:

• 2 sale konferencyjne z wyposażeniem multimedialnym;
  • 3 sale jadalne oraz patio wewnętrzne;
  • całodzienne wyżywienie.

Budynek Bielik

W części pokoi wspaniały widok na Jezioro Łańskie.

Wspólne węzły sanitarne oddzielne dla Pań i Panów na każdym piętrze.

Do dyspozycji są także sale konferencyjne, salki warsztatowe, sala multimedialna, sala dyskotekowa oraz kaplica.

Idealne miejsce na wypoczynek kolonijny dla dzieci i młodzieży, "Zielone szkoły" oraz inne formy wypoczynku grupowego.

Zobacz zdjęcia

Dom Wędkarza

Dom Wędkarza to budynek, który przeszedł niedawno gruntowny remont stając się chlubą ośrodka. Oferuje Państwu 8 dwuosobowych pokoi z łazienkami i wspólnym zapleczem kuchennym, oraz 1 apartament (2 pokoje, po 2 osoby w każdym, z łazienką i kuchnią). Wszystkie pokoje wyposażone są sieć WI-FI.

Standard i wyposażenie Domu Wędkarza zapewniają możliwość komfortowego wypoczynku stanowiąc doskonałą bazę dla miłośników żeglarstwa, wycieczek rowerowych, grzybiarzy czy też miłośników spędzania czasu przy kominku z ulubioną książką w ręce.

Do wspólnej dyspozycji i rekreacji sala kominkowa z wyposażeniem multimedialnym, sala rekreacyjno-telewizyjna oraz sauna.

Zapraszamy do galerii zdjęć

Wyposażenie rekreacyjne

• wypożyczalnia sprzętu wodnego;
  • zadaszona wiata ze sceną;
  • miejsca na ogniska;
  • plac zabaw;
  • boiska do gry w piłkę nożną, koszykową, siatkówkę plażową, tenisa ziemnego;
  •  stoły do tenisa stołowego.

Formy aktywnego spędzania czasu

• zajęcia sportowe;
  • korzystanie z kąpieliska;
  • zajęcia edukacyjne w salach konferencyjnych na terenie Ośrodka i przyległym terenie leśnym;
  • spotkania integracyjne przy ognisku;
  • mini zoo;
  • wycieczki rowerowe (wypożyczanie rowerów w portierni Bielika).

Kaplica

• możliwość uczestnictwa w Mszy świętej;
  • miejsce na refleksję, wyciszenie i adorację;
  • posługa duszpasterska Księdza Kapelana.